Notaris Slagman

De hoofdvestiging van ons Notariskantoor is gelegen in Leeuwarden. Daarnaast hebben wij in 2017 ook nog een vestiging in Grou geopend en in 2019 in Stiens.

Notaris Slagman wordt geleid door de notaris mr. Allard (A.) Slagman . Allard heeft inmiddels zijn sporen in het notariaat ruimschoots verdiend.
Verder bestaat ons team uit enthousiaste medewerkers, allen gespecialiseerd op hun eigen werkterrein.

Wij heten u van harte welkom!

LOCATIE LEEUWARDEN; EEN PAND MET HISTORIE

Ons pand aan de Willemskade 12 te Leeuwarden heeft een rijke historie aan onder andere de Elfstedentocht.

Op 15 januari 1909 is de Vereeniging De Friesche Elf Steden opgericht door Mindert Evert Hepkema, wonende aan de Willemskade 12 te Leeuwarden. Op 7 februari 1912 werd de eerste Elfstedentocht onder verantwoordelijkheid van Hepkema gereden. Alle inschrijvingen van de deelnemers van de tocht en alle organisatorische activiteiten geschiedde door Hepkema zelf in het pand aan de Willemskade 12. Na zijn dood in 1947 werd Hepkema in de Friese pers omschreven als ‘schepper en schrijver van de Elfstedentocht’ en ‘de ziel van de Elfstedentochten’.

De heer Hepkema was een advocaat en directeur van de krant Nieuwsblad van Friesland, kortweg ‘De Hepkema’ genoemd. Zijn rol in de Friese geschiedenis is daarmee van enorm belang.

Hepkema was een man van de statussymbolen. Hij bezat de mooiste auto’s en boten van Leeuwarden. Niets was echter wat het leek. Er is een uiterst onthullend archiefstuk gevonden, waarin het ware leven van de heer Hepkema staat beschreven door zijn eigen zoon, Jaap Hepkema. Het archiefstuk ligt in Tresoar in Leeuwarden en is openbaar. Hier vindt u de complete tekst.

Telefoon:
058 212 00 22

Postadres:
Postbus 1105
8900 CC Leeuwarden

Volg ons

Zo ontvangt u het laatste nieuws over ons kantoor en over onze branche.

Laatste nieuws

menu