Mediation

Scheiden, je hoopt, dat het jou niet overkomt. Belangrijke en moeilijke beslissingen moeten worden genomen in een emotionele periode. Gevoelens van teleurstelling, onbegrip, woede en frustratie ontstaan. En in deze situatie moeten ook nog een aantal zakelijke dingen worden geregeld, zoals wie er in het huis blijft wonen, hoe verdelen we de bankrekeningen, de auto en de inboedel, en het belangrijkste: welke regeling treffen we voor de kinderen?

Het inschakelen van een onafhankelijke bemiddelaar, ook wel mediator genoemd, kan in dat geval uitkomst bieden. De mediator is volledig onafhankelijk en is opgeleid om conflicten op te lossen.

Veel mensen schakelen de hulp in van een professional: de notaris. Aangezien u toch al naar de notaris moet voor de verdeling van het huis of andere zaken, is het handig – en goedkoper- om alles in één hand te houden.

Wij zijn u graag behulpzaam, op het gebied van mediation, om eventuele conflicten tot een oplossing te brengen en om samen met u de nodige regelingen (zoals alimentatie, ouderschapsplan, de verdeling van het vermogen en de verevening van het pensioen) vast te leggen in een convenant. Als dit convenant wordt opgenomen in een notariële akte, kunt u later de gemaakte afspraken gemakkelijker afdwingen.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

menu