Legalisatie

Wat is een legalisatie?
Een legalisatie is een verklaring van een notaris, inhoudende, dat u daadwerkelijk degene bent, die de handtekening heeft geplaatst.

Waarom een legalisatie van uw handtekening?
Door een volmacht te ondertekenen geeft u iemand anders de bevoegdheid om namens u te handelen. Voor de rechtszekerheid moet de notaris zeker weten, dat u zelf, en niet een ander, de volmacht hebt ondertekend.

Wie kan een handtekening legaliseren?
Iedere notaris in Nederland kan uw handtekening legaliseren. De legalisatie kan dus ook bij ons op kantoor plaatsvinden. Dat heeft als voordeel, dat u op hetzelfde moment ook eventuele inhoudelijke vragen kunt stellen. Aan een legalisatie kunnen kosten zijn verbonden.

Wat moet u doen?
Om uw handtekening te laten legaliseren kunt u contact met ons opnemen en een afspraak maken. U neemt de ongetekende volmacht of verklaring én een geldig (dat wil zeggen: niet verlopen) identiteitsbewijs mee. De volgende identiteitsbewijzen worden geaccepteerd: een rijbewijs, een paspoort of een identiteitskaart. In het bijzijn van de notaris plaatst u uw handtekening onder de volmacht of verklaring, waarna de notaris de ondertekening door u bevestigd.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

menu