• september

    20

    2017
De belastingplannen voor 2018

De belastingplannen voor 2018

“Wat we nog niet wisten over de belastingplannen voor 2018”

Dinsdag 19 september jl. was het Prinsjesdag, waar onder andere de belastingplannen voor 2018 werden gepresenteerd. Veel van de plannen was al wel bekend, al zijn er een aantal nieuwe maatregelen die opmerkelijk te noemen zijn.

Één van die opmerkelijke maatregelen  is het voornemen om schenkbelasting te gaan heffen bij een herverdeling van bezit. Dit in het kader van het veranderen van de huwelijkse voorwaarden evenals het wijzigen van de eigendomsverdeling in een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract.

Als er wijzigingen zijn in de onderlinge verhoudingen – bijvoorbeeld met betrekking tot de echtelijke woning of het (huwlijkse) vermogen – tussen partners kan de Belastingdienst dat zien als een schenking en derhalve ook gaan belasten.

Daarnaast worden er (tijdelijke) veranderingen doorgevoerd in de kansspelbelasting. Ook binnen de constructie van coöperaties wijzigt er het een en ander. Tot slot kan bezwaar tegen een dwangvordering van de Belastingdienst vanaf 2018 niet meer tot uitstel van betaling leiden.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiën vloeien de aanpassingen van de (belasting)wet voort uit het feit dat de Belkastingdient elk jaar kijkt hoe belasting kan worden omzeild. Dit dient uiteraard voorkomen te worden.

Voor de volledige tekst van het nieuws bericht:

Bron: http://nos.nl/l/2193855

Telefoon:
058 212 00 22

Postadres:
Postbus 1105
8900 CC Leeuwarden

E-mail:
info@notarisslagman.nl

Volg ons

Zo ontvangt u het laatste nieuws over ons kantoor en over onze branche.

Laatste nieuws

menu